Prikbord bericht toevoegen

Na ontvangst van dit ingevulde contactformulier neemt een van de BurgerwijZ033 teamleden binnen enkele dagen contact met je op om je vraag of verzoek te beantwoorden en /of je in contact te brengen met ervaringsdeskundige(n) uit ons netwerk.
Je kunt onder opmerkingen aangeven of je eventueel ook telefonisch contact wil en wanneer de beste tijd is om te bellen.

Bewoners033 INLOOPSPREEKUUR voor burgerinitiatieven

In de Bibliotheek Eemland is Ruimte voor Amersfoort gemaakt. De redactie van Bewoners033 maakt hier graag gebruik van en heeft een maandelijks inloopspreekuur opgezet. Het inloopspreekuur is elke 4e maandag van de maand in de Ruimte voor Amersfoort in Bibliotheek Eemland

SAMENWERKEN aan burgerinitiatieven

Het beeld “De Meeuw” geschonken door Amersfoortse ondernemers eind jaren vijftig ter gelegenheid van de ontsluiting van de stad richting Soest is terug op een prominente plek aan de Amsterdamse weg met name door een burgerinitiatief. Het monument was na modernisering van dit gebied met stille trom weggemoffeld.
De Meeuw is echter niet volgens het plan van de initiatiefnemers teruggeplaatst.
Ondanks een positieve reactie van de gemeenteraad bleef het altijd een moeizaam initiatief, waarbij de Amersfoortse raadsleden verdere actie niet stimuleerde en de ambtenaren niet echt mee werkten.