Hoe gaat BurgerwijZ033 met privacy om

Vragen en antwoordenCategorie: BurgerwijZ033Hoe gaat BurgerwijZ033 met privacy om
Guus van ScharrenburgGuus van Scharrenburg Staf gevraagd, 3 dagen geleden
1 Antwoorden
Guus van ScharrenburgGuus van Scharrenburg Staf beantwoord, 3 dagen geleden

BwZ033 over privacy
 
Als jij een mooi plan hebt om onze samenleving interessanter te maken; en je weet even niet hoe je verder kunt gaan om te onderzoeken hoe dat plan kan worden gerealiseerd, dan willen wij van BurgerwijZ graag even met je meedenken. Het is en blijft te allen tijde jouw plan!
 
BurgerwijZ033 is een onderdeel van Bewoners033. Ik ben je gids. Mijn taak is om te kijken of jouw ondersteuningsvraag duidelijk is, om een ervaringsdeskundige medeburger te vinden die met je kan meedenken; én om te volgen of de ondersteuning jou helpt om zelf weer verder te kunnen met het realiseren van je plan of idee.
 
Om die rol als gids goed te kunnen vervullen vraag ik je om je naam, mailadres en telefoonnummer voor mij te vermelden onder de door jou geformuleerde ondersteuningsvraag. Ik zoek een ervaringsdeskundige voor je en als jullie beiden denken dat het zinvol is om met elkaar aan het werk te gaan, dan geef ik jullie deze contactgegevens door. Als gids kan ik volgen hoever jullie met elkaar komen, omdat jullie mij een CC-tje sturen van jullie mailwisseling.
 
Als wij iets over jouw ondersteuningsvraag op onze website willen zetten, nemen we tevoren contact met jou op over de inhoud, maar ook over hoe we jou in die informatie noemen (je naam, en andere contactgegevens).
Als de ondersteuning beëindigd is, dan maak ik een verslagje van wat er is gebeurd; en dat verslagje leg ik je voor. We spreken dan weer af hoe herkenbaar jij in dat verslag wordt.
 
Dat verslagje zetten wij op onze website, zodat andere burgers kunnen zien wie er al met welke plannen bezig is en hoe de ondersteuning door BurgerwijZ uitpakt.
Wij willen op onze website ervaringen van burgers met maatschappelijke initiatieven zichtbaar maken, opdat andere burgers kunnen zien hoe burgers zich willen inzetten om onze samenleving aantrekkelijker te maken. We bouwen op die manier een ‘collectief geheugen’ op. Dan hoeft niet iedere burger alleen ‘het wiel’ uit te vinden.
 
Op onze website slaan we jouw contactgegevens NIET op (tenzij je daar toestemming voor geeft); die dienen dus alleen om de communicatie met jou goed te laten verlopen.
 
De gidsen van BurgerwijZ033.